Søvnproblemer påvirker de fleste aktiviteter i dit liv negativt

Hvad er en soveforstyrrelse?

Hvad Er Søvnløshed

Søvnløshed er en ofte set søvnforstyrrelse. Når der er en chance for, at du har det, kan du opleve vanskeligheder med at nikke, fortsætte med at sove eller begge dele. Derfor kan du muligvis få for lidt hvile eller få hvile i lav kvalitet. Du føler dig måske ikke fornyet, når du står op.

Hvilke slags søvnforstyrrelser er der?

En soveforstyrrelse kan være intens (akut) eller uophørlig (kronisk). Akut soveforstyrrelse observeres ofte. Grundlæggende årsager inkluderer bekymring på arbejdspladsen, familietryk eller et forfærdeligt uheld. Det fortsætter typisk i en kort periode, op til et par uger.

Langvarig søvnforstyrrelse varer i en måned eller mere. De fleste tilfælde af uendelig søvnmangel er hjælpestoffer. Dette indebærer, at de er bivirkningerne eller symptomerne på et andet problem, f.eks. Visse lidelser, medicin og andre hvileproblemer. Stoffer, for eksempel koffein, tobak og spiritus, kan ligeledes være en grund.

Indimellem er uophørlig soveforstyrrelse det væsentligste problem. Dette indebærer, at det ikke er skabt af noget andet. Dens motivation er ikke sikkert kendt, men vedvarende pres, stærke følelser, forstyrrelse, rejse og arbejdsplan kan være faktorer. Væsentlig søvnberøvelse varer som regel over en måned.

Hvem er i fare for søvnmangel?

En soveforstyrrelse er normal. Det påvirker damer oftere end mænd. Du kan få det i alle aldre, men mere modne voksne er mere udsatte. Du har ligeledes større risiko for en soveforstyrrelse på den off-chance for at du

Har et stort pres

Er modløse eller har andre lidenskabelige problemer, for eksempel adskillelse eller død af en makker

 • Har en lavere løn
 • Arbejd rundt om aftenen, eller besøg betydelige træk i din arbejdstid
 • Kør lange adskillelser med tidsændringer
 • Har en inert måde at leve på
 • Er afroamerikansk; udforskning viser, at afroamerikanere tager mere tid på at nikke, ikke hvile også og har mere hvile-relaterede vejrtrækningsproblemer end hvide.

Hvad er bivirkningerne af en soveforstyrrelse?

Indikationer på en soveforstyrrelse inkluderer:

 • Liggende vågen i et stykke tid, før du nikker
 • Hvilende i bare korte perioder
 • At være opmærksom på en betydelig del af natten
 • Føles som om du ikke har hvilt på nogen måde
 • Stiger op for tidligt

Hvilke forskellige problemer ville søvnløshed være i stand til at forårsage?

En soveforstyrrelse kan forårsage døsighed om dagen og et fravær af vitalitet. Det kan desuden få dig til at føle dig på kant, afskrækket eller crabby. Du kan opleve vanskeligheder med at koncentrere dig om ærinder, fokusere, lære og huske. En søvnforstyrrelse kan også forårsage forskellige væsentlige problemer. For eksempel kan det få dig til at føle dig sløv, mens du kører. Dette kan forårsage, at du kommer i en fenderbender.

Hvordan analyseres søvnmangel?

Din leverandør af medicinske tjenester for at analysere søvnmangel

 • Tager din medicinske historie
 • Anmoder om din resten historie. Din leverandør vil kontakte dig for at få indsigt i dine hvileevne.
 • Gør en fysisk test for at udelukke andre medicinske problemer, der kan forårsage søvnmangel
 • Kan foreslå en hvilestudie. En hvileundersøgelse måler, hvor godt du hviler, og hvordan din krop reagerer på hvileproblemer.
 • Hvad er medicin mod en søvnforstyrrelse?

Medicin indeholder livsstilskift, vejledning og recept:

Livsstil ændringer, herunder store hvile tilbøjeligheder, hjælper regelmæssigt med at modsætte intens (nuværende øjeblik) en soveforstyrrelse. Disse fremskridt kan muligvis gøre det enklere for dig at nikke ud og forblive bevidstløs.

En slags instruktion kaldet kognitiv adfærdsterapi (CBT) kan hjælpe med at lindre spændingerne forbundet med uophørlig (fremskridt) en soveforstyrrelse

Et par medikamenter kan også hjælpe med at lette din soveforstyrrelse og give dig mulighed for at gendanne en sædvanlig hvileplan

Når der er en chance for, at din søvnforstyrrelse er bivirkningen eller symptomet på et andet problem, er det vigtigt at behandle dette problem (hvis det kan tænkes).

4 thoughts on “Søvnproblemer påvirker de fleste aktiviteter i dit liv negativt

 1. Niklas Thomasen

  Jeg hedder Ronald. Jeg er 27 år gammel mand. Jeg kan ikke falde i søvn og blive i søvn. Søvnapnø – en vejrtrækningsforstyrrelse, hvor vejrtrækningen stoppes i 10 sekunder eller mere under søvn. På det tidspunkt led min mor. Jeg gik til mange læger for at forhindre denne søvnforstyrrelse. End jeg holder op med at drikke, ændre kost, tage regelmæssig motion. Hvis jeg har det bedre.

  Svar
 2. Svend Kragh

  Kan du huske dagene som barn, hvor du aldrig ville tage en lur? Der kom en tid, hvor alt, hvad jeg ønskede, var søvn. Ligegyldigt hvor meget jeg syntes at få, var jeg altid udmattet. Min søvnforstyrrelse tog energien fra alle mine daglige aktiviteter. Det vil sige, indtil jeg gennemgik en søvnundersøgelse. Med korrigerende metoder gik mine drømme i opfyldelse. Jeg var i stand til at gå ind i lange fredelige slumbers endnu en gang og få den dybe hvile, som min krop havde brug for.

  Svar
 3. Michael Kirk

  Jeg har næppe sovet i de sidste tre måneder. Uanset hvor hårdt jeg prøver, eller hvor meget jeg udtømmer mig, kan jeg ikke falde i søvn om natten. Min læge har ordineret mig nogle piller til hjælp, men de får mig kun til at kaste op. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg går gennem mit liv som en zombie, og jeg bliver suicidal. Hvad vil der ske med mig næste?

  Svar
 4. Silas Fischer

  Jeg var meget bekymret, fordi mine fem sønner alle var under otte år gamle. Jeg arbejdede hårdt på det lokale hospital for at få enderne til at mødes. Da jeg ikke kunne sove, fik jeg et hypnosekassettebånd med blød musik og begyndte at øve øvelserne for søvnløshed omhyggeligt hver nat. Stadig fik jeg kun cirka fire timers søvn om natten. Jeg gik til læge og fik ordineret antidepressiv medicin, som omsider brød igennem søvnløsheden. Jeg bruger stadig de øvelser, jeg lærte fra den "søvnløshed" -behandling "i dag".

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *