Sådan styres du elsker livet, når du har erektil dysfunktion

Prævalens Af ED

Den frygtede mandssygdom: erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion er et ord, som ingen mennesker ønsker at høre. Det får dem til at føle sig utilstrækkelige. Hvis du er en mand, der beskæftiger sig med erektil dysfunktion, er det vigtigt at huske, at du ikke er alene. Undersøgelser har estimeret, at ca. 1 million mænd i Danmark beskæftiger sig med erektil dysfunktion.

Hvad der forårsager ED

Erektil dysfunktion er også kendt som impotens. Dette er, når mænd ikke kan opnå en erektion eller beholde en erektion, der varer under sex. Det kan være ret pinligt og uønsket for alle mænd. Dette forekommer normalt, fordi mænd ikke får den rigtige blodcirkulation, der strømmer gennem min penis. Uden denne blodgennemstrømning kan en erektion ikke forekomme. Der er mange grunde til, at mænd oplever den frygtede erektil dysfunktion. Nogle af disse grunde kan være:

 • Alder. Erektil dysfunktion er mere almindelig hos ældre mænd
 • Sundhedsmæssige problemer, der påvirker dine nerver, kan også påvirke blodtilførslen til nerverne inde i penis.
 • Følelsesmæssigt helbred omkring tidligere seksuelle forhold kan forårsage erektil dysfunktion.
 • Angst for, hvordan du skal prestere, når du har samleje
 • Depression
 • Stress

Hvem ED påvirker

Nogle mænd har hævdet, at de er ivrige cykelryttere, og det er derfor, de oplever erektil dysfunktion. Forskere har undersøgt denne påstand og har ikke fundet noget, der forbinder erektil dysfunktion og cykeltur sammen. Hvis du er cykelrytter og oplever erektil dysfunktion, skal du tale med din læge og beslutte, om du skal finde en anden hobby.

Behandling af ED

Takket være videnskaben er der heldigvis så mange behandlinger, som mænd kan gøre for at hjælpe med erektil dysfunktion. Disse kan være:

 • At tage en gruppe medikamenter med PDE-5. Disse stoffer kan tages 30-60 minutter før sex. Du skal få din læges recept, for at få dette lægemiddel.
 • Disse lægemidler kan have bivirkninger: høretab, rødmen, hovedpine, synstab.
 • Disse lægemidler kan købes online, men det anbefales, at du undgår denne metode til køb.
 • Vakuumenheder er en anden måde, mænd får hjælp til deres erektil dysfunktion. En mand placerer et bånd omkring sin penis og bruger vakuumet til at pumpe penis ind i erektion. Båndplaceringen hjælper med at holde blodstrømmen der. Mange mænd foretrækker ikke denne metode, fordi den ikke involverer spontanitet.
 • Med det medicinske felt udvidet findes der nu kirurgiske behandlinger til behandling af erektil dysfunktion. Begge de kirurgiske indstillinger ses normalt som en SIDSTE udvej. De to store er:
 • Vaskulær kirurgi forsøger at korrigere blodtilførslen til penis og eliminering af erektil dysfunktion.
 • Penileimplantater er normalt en sidste mulighed for mænd, der ikke har haft stor succes med andre behandlinger.
 • Nu hvor du ved, at der er behandlinger for erektil dysfunktion, er det vigtigt at kende tegn og symptomer på det. Det er normalt, at nogle mænd ikke får erektion hele tiden. Den eneste gang, det betragtes som erektil dysfunktion, er hvis det er konstant, og en mand får det til at påvirke deres seksuelle liv til det yderste.

Livsstilsændringer

Træning kan faktisk hjælpe en mand med at reducere risikoen for erektil dysfunktion. En måde er at styrke bækkenbundsmusklerne gennem kegeløvelser. De fleste mener, at disse øvelser kun er gode for kvinder, men det har vist sig virkelig at hjælpe mænd, der beskæftiger sig med erektil dysfunktion. Aerobe øvelser kan også hjælpe med at producere mere blodstrøm, der kan strømme gennem kroppen og ind i penis. At blive diagnosticeret med erektil dysfunktion kan være skræmmende. Hvis du er en mand, der er diagnosticeret, skal du ikke være bange eller trist. Du er ikke alene. Der er 1 million andre mænd, der gennemgår det, du går igennem.

Medicinske fremskridt giver nyt håb

Heldigvis er der så mange videnskabelige fremskridt, at det at have erektil dysfunktion kan ses som noget så enkelt som at have en hovedpine. Der er så mange medicin eller behandlinger, du kan tage, som kan hjælpe dig med at kæmpe og få den erektion, du vil have et tilfredsstillende sexliv. Der er også andre måder at hjælpe med at styre din erektil dysfunktion, hvis du ved, at du oplever stress eller depression i dit liv. Nogle mænd er endda begyndt at se en terapeut, der hjalp med deres ED (erektil dysfunktion). Hvis du er bekymret for, at du har erektil dysfunktion, skal du gå til din læge til primærpleje og få dem til at køre test. De kan derefter indstille dig på den bedst mulige behandling for dig.

7 thoughts on “Sådan styres du elsker livet, når du har erektil dysfunktion

 1. Gunner Lindberg

  Som kvinde har jeg aldrig haft problemer med erektil dysfunktion, men jeg kender mænd, der har lidt af det i lang tid.

  Svar
 2. Lars Johannesen

  Selvom jeg ikke selv har erektil dysfunktion, har mine tidligere partnere. De udtrykker altid forlegenhed over deres manglende evne til at give seksuel tilfredshed. Selvom jeg siger, at alt er i orden, foretrækker jeg meget, hvis de kunne finde en løsning på deres problem. Erektil dysfunktion har ikke kun en indvirkning på den person, der lider af, men også alle deres partnere. Jeg forstår dog, at mænd går gennem dette irritable problem i stressede tider i deres liv. Min partner havde lidt af erektil dysfunktion på grund af vedvarende stressede situationer i hans liv.

  Svar
 3. Ivan Thrane

  Jeg fik fjernet en testikel på grund af avanceret testikelkræft. Jeg fik at vide, at jeg ville kunne genoptage mit sexliv med en testikel. Jeg har ikke været i stand til at få en erektion, der var den samme. Mine erektioner er meget svage efter denne procedure. Det er noget, der vred mig.

  Svar
 4. Leon Brix

  Min kæreste lider af erektil dysfunktion. det skaber frustration i vores forhold mere for ham end mig. Det forårsager ham smerte og forlegenhed. Det får ham til at slappe af under samleje og får ham til ikke at være i stand til at ejakulere. Nogle gange vises hans sæd i hans urin efter samleje, fordi det skyder tilbage i blæren. Det medfører frustration, og han er ofte vred efter samleje, han får ham også til at føle sig mindre mand og får ham til at være deprimeret. Han har lidt med dette i 2 år nu. Han er relativt ung, og det er underligt, at han lider under det.

  Svar
 5. Arthur Mork

  Det værste ved erektil dysfunktion er ikke, hvad det gør for dig, det er, hvad det gør med dit forhold. Når du virkelig vil glæde din kvinde, og du kan ikke gøre noget ved det. At se udseendet af skuffelse i hendes øjne får dig til at undre dig over, hvor meget længere du kan holde ud, uden at hun ønsker nogen anden. Du ville gøre noget for at være den mand, du plejede at være!

  Svar
 6. Casper Thorup

  Jeg oplevede erektil dysfunktion, da jeg var i Rom. Jeg havde ikke sovet i flere dage. Jeg brugte masser af hårde stoffer som kokain og heroin. Jeg fandt en forbigående, der ville lade mig have sex med hende til stoffer. Jeg forsøgte at hoere og kunne ikke forblive oprejst. Det var den mest pinlige del af min rejse.

  Svar
 7. Stig Abrahamsen

  Erektil dysfunktion påvirker en stor del af mænd over hele verden. Jeg var en mand, der led af dette problem i nogen tid. Midt i så mange tvivl endte jeg med at finde løsningen. Årsagen var det intense ønske om at glæde partneren til enhver tid, denne faktor lod mig ikke slappe af og var anspændt.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *