Propecia: kunne det være den kur, alle sorte mand har været på udkig efter?

Behandling af mandlige skaldethed

I denne artikel vil jeg gerne diskutere en af de mulige behandlingsformer for en meget almindelig kendt tilstand blandt mænd, hårtab. Lægemidlet kaldes Propecia, indeholder et lægemiddel kendt som Finasteride. Finasteride blev først patenteret tilbage i 1984, men blev ikke godkendt til brug i medicin før senere i 1992. Hvad angår, hvordan Propecia fungerer, er det ved at forsøge at forhindre, at testosteron i din krop omdannes til et andet stof, der kaldes dihydro testosteron. Dette er en af de vigtigste årsager til, at mange mænd gennemgår hårtab, men heldigvis kan det behandles. Propecia behandler hårtab på dit toppunkt og det forreste midt-hovedbund.

Køb Propecia I Tyrkiet

Når det sker

Mandlige skaldethed generelt er, som du kan forestille dig, en almindelig tilstand, hvor mænd oplever hårtab på grund af udtynding af deres hovedbund. Du vil bemærke den klassiske hesteskoformede hårline med cirkulær lapp på bagsiden af hovedet, når dette sker fuldt ud. Det er vigtigt at bemærke for denne artikel, at vi specifikt taler om MALE mønster skaldethed. Kvinde og børn bør aldrig tage eller endda udsættes for Propecia, da det kan optages gennem huden. Hvis en kvinde er gravid, skal hun heller undgå at håndtere medicinen. Dette vil normalt ikke være et problem, da pillerne er belagt for at hjælpe med at forhindre absorption, så længe pillerne forbliver ubrudte eller ubeskadigede, men hvis dette forekommer, skal du sørge for at have det berørte område skrubbet med det samme.

Symptomer

Som med enhver medicin, du først skal møde med din læge, er dette vigtigt, fordi du altid skal testes for at sikre dig, at du ikke er allergisk over for aktive stoffer i denne medicin før brug. Denne medicin vil også øge dine chancer for at få prostatacancer, så sørg for, at de test, der køres på dig, også udelukker andre faktorer, der kan bidrage til, at Propecia ikke er det rigtige for dig. Dette inkluderer faktorer såsom:

 • Blæremuskelforstyrrelse
 • En strengering af urinrøret
 • Problemer med vandladning
 • En mulig allergisk reaktion på en anden medicin (Avodart), der meget ligner struktur med Propecia
 • Prostatakræft
 • Leversygdom eller muligvis leverfunktionstest, der kommer tilbage unormalt

Propecia

Hvis Propecia efter alt dette er bestemt på at være den rigtige pasform for dig, er det vigtigt at vide, hvordan man tager det. Sørg for, at du følger de dosiskrav, som din læge har givet dig. Disse instruktioner skal altid skrives på etiketten til dig, hvis du glemmer det. Mens Propecia kan tages uden mad, hvis du vælger det, skal det tages med et fuldt 8 ounce glas vand mindst. Forsøg at sikre dig, at du tager denne medicin omkring det samme tidspunkt hver dag, hvis det overhovedet er muligt. Hvis du bemærker, at du har gået glip af en dosis, skal du ikke forsøge at gå uden den om dagen, tage den så snart du har bemærket, at du har gået glip af den.

Medicin

Propecia skal tages konsekvent, hvis du ønsker at få mest muligt ud af det, og det vil heller ikke være umiddelbare resultater. Rapporter er blevet bekræftet, at det kan gå måneder, før du ser en mærkbar forskel, så vær tålmodig og sigter mod det langsigtede mål, du har i tankerne, om dit hårtab. Hvis du ikke er konsekvent i at tage denne medicin, eller hvis du stopper helt, vil du sandsynligvis bemærke, at dit hårtab forekommer igen et år efter, at du stopper.

Tal med din læge

Selv hvis du ikke bemærker symptomer, der er farlige for dit helbred, skal du stadig mødes med din læge for at få dit blod testet og din prostata undersøgt. Dit helbred vil altid være vigtigere end dit hår, så sørg for at tage dette meget alvorligt. Hvis du eller en person, du kender af overdreven grund, har overdoseret med Propecia, skal du straks kontakte lægehjælp. Du kan også ringe til Poison Help-linjen for yderligere hjælp, hvis nødvendigt. Selv om det er et alvorligt medicinsk problem, forventes det ikke at være livstruende. Så tal med din læge, foretag din research og find ud af, om det er det rigtige for dig. Det kan bare være din billet til et bedre fyldigere hårhår. Og som altid være glad og være sund.

Emil Storgaard

6 thoughts on “Propecia: kunne det være den kur, alle sorte mand har været på udkig efter?

 1. Karsten Henriksen

  Jeg er 50 år gammel og har ED-problem. Min ven anbefalede mig Propecia, og mit sexliv er blevet så meget bedre. Min kone er super tilfreds.

  Svar
 2. Valdemar Meldgaard

  Når jeg bliver ældre, har jeg bemærket, at jeg begynder at blive skaldet. Det er glamrende ikke kun for mig selv, men for min familie. Det var da jeg begyndte at prøve Propecia, og jeg er tilfreds med de fremskridt, jeg har gjort med at reducere udtynding og tab af mit hår.

  Svar
 3. Viktor Povlsen

  Jeg er en 28 år gammel mand med en hurtigt faldende hårgrænse. Alle mænd i min familie bliver skaldede tidligt. Indtil videre har jeg brugt Propecia i 6 måneder. Jeg er ikke sikker på, om jeg har fået hår tilbage, men det har bestemt forhindret mig i at miste mere.

  Svar
 4. Tobias Pihl

  Finasteride, der blandt andet sælges under varemærkerne Proscar og Propecia, er et lægemiddel, der hovedsageligt bruges til behandling af en forstørret prostata eller hårtab hos mænd. Det kan også bruges til behandling af overdreven hårvækst hos kvinder og som en del af hormonbehandling for transkønne kvinder. Det tages gennem munden. Denne medicin bruges til behandling af mandlige skaldethed (androgenetisk alopecia) i kronen og i midten af hovedbunden. Det skal kun bruges af voksne mænd. … Reduktion af mængden af DHT fører til øget genvækst af hår og langsommere hårtab. Hårvækst på andre dele af kroppen påvirkes ikke af finasterid. Denne medicin bruges til behandling af mandlige skaldethed (androgenetisk alopecia) i kronen og i midten af hovedbunden. Det skal kun bruges af voksne mænd. Denne medicin virker ved at reducere mængden af et naturligt kropshormon (DHT). Reduktion af mængden af DHT fører til øget genvækst af hår og langsommere hårtab. Hårvækst på andre dele af kroppen påvirkes ikke af finasterid. Kvinder og børn bør ikke bruge denne medicin. Finasteride er ikke godkendt til forebyggelse af prostatacancer. Det kan lidt øge risikoen for at udvikle en meget alvorlig form for prostatacancer Læs patientinformationen, der leveres af din farmaceut, inden du begynder at tage finasterid, og hver gang du får en påfyldning. Hvis du har spørgsmål til informationen, skal du kontakte din læge eller apotek. Tag denne medicin gennem munden, med eller uden mad, normalt en gang dagligt, eller som instrueret af din læge. Hvis tabletten er knust eller brudt, skal den ikke håndteres af en kvinde, der er gravid eller af en kvinde, der kan blive gravid (se også afsnittet om forsigtighedsregler). Brug denne medicin regelmæssigt for at få mest muligt ud af det. Husk at bruge det på samme tid hver dag. Det kan tage op til 3 måneder at bemærke en fordel. Du skal fortsætte med at tage denne medicin for at opretholde din hårvækst. Når du holder op med at tage finasterid, tabes enhver gevinst i hårmængde generelt inden for 12 måneder. Informer din læge, hvis din tilstand vedvarer eller forværres.

  Svar
 5. Thomas Torp

  Denne medicin bruges til behandling af mandlige skaldethed (androgenetisk alopecia) i kronen og i midten af hovedbunden. Det skal kun bruges af voksne mænd. Denne medicin virker ved at reducere mængden af et naturligt kropshormon (DHT). Reduktion af mængden af DHT fører til øget genvækst af hår og langsommere hårtab. Hårvækst på andre dele af kroppen påvirkes ikke af finasterid. Kvinder og børn bør ikke bruge denne medicin. Finasteride er ikke godkendt til forebyggelse af prostatacancer. Det kan øge risikoen for at udvikle en meget alvorlig form for prostatacancer lidt. Tal med din læge om fordele og risici. Brug denne medicin regelmæssigt for at få mest muligt ud af det. Husk at bruge det på samme tid hver dag. Det kan tage op til 3 måneder at bemærke en fordel.

  Svar
 6. Thor Krog

  Jeg mistede det meste af mit hår i midten af tyverne. Det var ikke en god følelse at vågne dagligt op og se det i bruser. Jeg prøvede mange produkter til ingen nytte. Da jeg fandt Propecia var jeg skeptisk, men al frygt blev beroliget, efter at resultaterne begyndte at vise sig. Det fungerer virkelig … det er den rigtige aftale.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *