Irritabelt tarmsyndrom: Behandling og diagnose Essentials

Ibs Hjalp Med Frugt

Min oplevelse af at leve med irritabel tarm-syndrom

Jeg er 45 år gammel, men desværre har jeg lidt af irritabel tarm-syndrom, siden jeg kan huske. Jeg kan huske, at jeg var i gymnasiet og havde at gøre med mavesmerter så alvorlige, at jeg skulle komme fra skolen. Desværre er mine symptomer blevet mere besværlige i de senere år. Jeg tilskriver dette stresset i livet og større intolerance over for visse fødevarer og drikkevarer. Jeg lider også af mild angst, som ofte kan forøge mine symptomer ti gange.

Undgå visse fødevarer

I løbet af de sidste par år har jeg lært at undgå visse fødevarer og drikkevarer, men falder lejlighedsvis fra vognen. Anti-diarré og medicin mod angst i små doser har hjulpet. Oftest omhandler jeg de nærmeste badeværelser og håber, at alt viser sig at være ok, når jeg er ude med venner, familie og min kone. Jeg elsker at gå til sportsbegivenheder, gå ud til middag og spille golf, og når jeg spiller bruger jeg næsten altid kursus-toiletterne, uanset om jeg har brug for dem på det tidspunkt eller ikke bare for at være på den sikre side. På dette tidspunkt i mit liv er jeg klar til alle mine venner og familie om min situation, så de er ikke forskrækkede, når jeg muligvis skal skynde mig at bruge badeværelset, uanset om det er på en golfbane, restaurant eller stadionfacilitet.

Rejser med IBS

Når jeg rejser med fly, prøver jeg altid at gå på badeværelset før flyvningen og håber bare på det bedste, når vi er i luften. En af mine største frygt er at have en ulykke på et fly under rejsen. Det har bestemt begrænset nogle aktiviteter eller rejseplaner med min kæreste, men hun har stor tålmodighed med mig og hjælper altid med at få mig gennem de hårde tider. Det hjælper med at skrive om det. Tak for at lytte.
Som jeg nævnte før, har jeg lært af at tale om IBS til venner og familie (som jeg ikke vidste, led af IBS), at vi alle ser ud til at være forskellige med hensyn til, hvad der modregner vores IBS: Hvad vi indtager, når vi går til badeværelset og en række forskelle mellem os. Jeg lærer langsomt, tror jeg, hvad jeg kan spise og ikke spise (og drikke) for bedst at hjælpe med at forstå ”MIT” problem.

Undervurder ikke god ernæring

Jeg føler, at den næste ting, jeg har brug for at begynde at gøre, er at se en ernæringsfysiolog, som jeg håber, vil give mig nogle mere specifikke ideer til, hvordan jeg hjælper mit IBS-problem. Fra det, jeg har læst, vil de give mig et længe symptomspørgeskema, der skal udfyldes inden min første aftale. Jeg får at vide, at det vil have spørgsmål, der vedrører min krop, og hvis jeg har specielle diætbehov. Mit håb er, at lægen vil ændre min diæt og foreslog, at jeg skulle tage flere kosttilskud. Jeg antager, at det bliver mildt sagt svært at ændre mit spisemønster og kost, men jeg er fast besluttet på at prøve at tage så meget kontrol over min sygdom som muligt. Hvis jeg kan løse dette problem, hjælper det mig fysisk og psykologisk. Jeg har lært, hvordan jeg laver mad gennem hele denne oplevelse, og er taknemmelig for det og for at have reduceret symptomer.

Alt drejer sig om min IBS

IBS har været mit største problem, og jeg ville ønske, at der var noget, der kunne gøres for at hjælpe de millioner af mennesker, der er berørt af dette medicinske problem, og at tro, at der ikke er nogen reel kur, er en psykologisk drab. Jeg ved, at der ikke er en magisk pille, som jeg kan tage, hvilket er utroligt nedslående at vide, at jeg ikke kan gøre alt, hvad jeg vil, men jeg er taknemmelig for det, jeg kan. Jeg vil fortsætte med min diæt, tage mine kosttilskud og fortsætte med at træne, meditere og arbejde på at tackle min stress. På dette tidspunkt er dette de bedste værktøjer, jeg har til at prøve at føle mig bedre og have et "normalt" liv. Jeg er evigt taknemmelig for den hjælp, min ernæringsfysiolog og terapeut har givet mig.

Positiv tankegang

Jeg ved, at jeg ikke er den eneste person, der lider og påvirkes af IBS, hvilket har hjulpet min tankegang, når jeg prøver at løse dette problem. Jeg troede altid, at dette var et problem, som jeg var alene, men at vide, at jeg ikke er alene, har faktisk min mentale psyke.

Emil Storgaard

10 thoughts on “Irritabelt tarmsyndrom: Behandling og diagnose Essentials

 1. Preben Svendsen

  URRITABELT BOWEL SYNDROME (IBS) ER EN FÆLLES UDVIKEL, SOM påvirker den store intestin. Flere flere symptomer kan behandles med medicin og rådgivning. Jeg fandt at rumpe i min mave. Den bedste diæt er en, der opfylder dine individuelle ernæringsmæssige behov og hjælper dig med at administrere dine IBS-symptomer.

  Svar
 2. Aske Krog

  Det tog år, før jeg fik en læge korrekt diagnosticeret mine IBS-symptomer. Som en 30-årig kvinde havde jeg år med diarré, gas, oppustethed langt mere, end jeg normalt fik med menstruationsperioder, og andre ubehag, før en læge endelig tog mine bekymringer alvorligt nok til at få mig til et behandlingsregime.

  Svar
 3. Svend Ipsen

  At have irritabel tarm-syndrom har påvirket mit liv på forfærdelige måder og på flere måder end en. Jeg kan næppe endda gå ud på offentligheden længere uden frygt for, at min mave eller mine tarm virker eller svigter mig. Det er virkelig en ødelæggende og foruroligende ting at håndtere daglig. Jeg kan ikke tåle dette, og det irriterer mig dagligt.

  Svar
 4. Herman Thorup

  Jeg er 56 år og fik diagnosen IBS i mine tidlige tredive, efter at mit andet barn blev født. På et tidspunkt var jeg bange for endda at gå til købmanden. Hver gang jeg gik i butikken ville jeg have et angreb. IBS kan være svækkende og have betydelig indflydelse på ens livskvalitet. Til alle, der lider, hænge derinde og lyt til dine læger. Det kan blive bedre!

  Svar
 5. Georg Truelsen

  Jeg gik til min læge med uforklarlige fordøjelsesproblemer, da jeg var i mine tidlige 30'ere. Jeg havde prøvet at spare penge og spise den billigste mad i et stykke tid. Desværre var den mad ikke enig med mig, og da jeg gik til gastroenterologen fortalte han mig, at det var irritabel tarmssyndrom. Jeg var nødt til at ændre min diæt for at håndtere mine symptomer. Efter at have lært, hvad fødevarer var triggere, var jeg i stand til at kontrollere mine symptomer uden medicinske indgreb.

  Svar
 6. Arnold Rask

  I mine tyverne begyndte irritabel tarm-syndrom at forstyrre mit kærlighedsliv, og det tog en vejafgift på mit forhold. Jeg elskede at gøre analsex med min kæreste, men nogle gange endte det i pinlige øjeblikke, som om hun ikke havde kontrol. Vi prøvede mange forskellige ting, men hver par gange havde vi ulykker, og hendes anus ville blive betændt. Efter at have søgt lægehjælp, indså vi, at der ikke var nogen permanent løsning, og besluttede, at det var bedst at se andre mennesker.

  Svar
 7. Gustav Abrahamsen

  Jeg har boet med IBS i 10 år. Jeg ville blive så syg, at min mand skulle hjælpe mig ud af badeværelset, at jeg var så syg id. Efter at have haft flere læger og mange afføringsmidler fik jeg endelig diagnosen. Det forhindrer mig i at gøre en masse ting som at gå ud til middag eller shoppe med venner. Jeg ved, hvor alle badeværelserne er! Jeg håber at få det hjem, når mine symptomer begynder

  Svar
 8. William Bentsen

  Min irritable tarm syndrom historie har haft masser af vridninger. Jeg har haft en lang periode med at blive diagnosticeret og undertiden fejlagtigt diagnosticeret. Nogle gange gjorde fejldiagnosen tingene meget vanskelige, da jeg ikke fandt lettelse fra disse behandlinger. Til sidst efter enorm forskning og konsultation af forskellige læger og specialist fik jeg endelig nok tillid til at forstå, hvad jeg skulle gøre for at finde ud af, hvad jeg skal gøre for at hjælpe mig selv. Nu behandles min IBS med et godt medicin og diæt, som har hjulpet mig med at leve et normalt liv. Nogle gange er det svært at bevare den samme lettelse, og jeg er ofte nødt til at prøve forskellige behandlinger og medicin, men generelt har det været en givende oplevelse at endelig have remission fra de fleste af mine symptomer.

  Svar
 9. Jonas Brodersen

  Jeg har ibs, og selvom det tog et stykke tid, lærte jeg endelig at tackle det. Min vigtigste trigger er stress, så jeg prøver at forblive så stressfri som muligt (sker ikke altid), og når jeg bliver stresset offentligt, ved jeg altid, hvor den nærmeste toilett er. Du kan kontrollere det, men du skal lære din hovedudløser.

  Svar
 10. Jorn Bendtsen

  Mange mennesker lider af IBS, irritabel tarm syndrom, der forårsager alvorlige mavesmerter og diarré. Blandt mange er en 40-årig, der delte hans / hendes historie. Navnet på personens køn er ikke angivet. For denne patient starter det hele i 2008, mens de var i gymnasiet. De vidste, at noget ikke var rigtigt, da deres mave begyndte at rumle efter deres snack. De fik diagnosen i midten af 20'erne og vil gøre det kendt, at hvis du kæmper med IBS eller noget lignende. Du er ikke alene. Håndtering og behandling af IBS er svært, men muligt.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *