Hvordan styrer du din daglige liv med kronisk smerte?

Strategier til håndtering af smerter i Danmark

Marijuana

Smerter er en del af det at være menneske, men det behøver ikke at dominere ens liv. Der er en række behandlingsmuligheder, herunder trin, som man kan tage selv for at reducere den effekt, som smerter har på ens liv. Lad os se på nogle af måderne, hvorpå smerter kan afhjælpes, og hvordan man kan reducere den samlede mængde smerte, de oplever, inklusive kroniske smerter i Danmark.

Søvn og helbred

Søvn og helbred er sammenflettet når det kommer til håndtering af smerter. Uden tilstrækkelig søvn kan kroppen ikke fungere på et optimalt niveau. Kroppen har symptomer, der er afhængige af søvn, såsom immunsystemet, som vil forringes og være mindre effektivt mod sygdom, når kroppen mangler søvn. Dette er alle faktorer, der kan hjælpe med at reducere smerter ved at løse roden til problemet. Hvordan du sover er også vigtigt, især for dem, der oplever store ledsmerter. At sove med en pude mellem benene kan hjælpe med at holde dem korrekt på linje med rygsøjlen og reducere ledssmerter den følgende dag.

Kostbegrænsninger

En almindelig årsag til betændelse og ledssmerter kan være kost. Spise ting som hvede, gluten og korn kan undertiden forårsage betændelse. Det er bedst at undgå mad med masser af sukker, da sukker også kan forårsage betændelse. Det kan være, at du også har en fødevareallergi. Undertiden kan madallergier gå år uden at blive diagnosticeret. En almindelig fødevareallergi er glutenintolerance, og da gluten findes i et flertal af forarbejdede fødevarer, kan det forværre din smerte.

Farmaceutiske indstillinger

Mange kraftige medicin kan behandle kroniske smerter og nogle mindre potente, der også kan være effektive til at håndtere smerter. Nogle af disse inkluderer Ibuprofen, Tylenol og Advil. I den anden ende af skalaen ligger potente medicin såsom hydrocodon, morfin og fentanyl. Medicin, der er potente opiater, bruges typisk kun til at håndtere smerter kun i de mest alvorlige tilfælde, f.eks. Når en person har kræft i Danmark.

Naturlige midler

Hvis du foretrækker at undgå at risikere afhængighed af farmaceutisk medicin, er der et antal ikke-opioide smertebehandlinger, der ikke involverer kemikalier. Akupunktur kan for eksempel være et kraftfuldt værktøj til at håndtere smerter. Akupunktur fokuserer på nerverne ved at sende signaler til det sympatiske nervesystem samt frigive vigtige neurokemikalier såvel som hormoner. Massageterapi kan også være et kraftfuldt smertehåndteringsværktøj og kan hjælpe med at reducere angst, der fører til forbedret mental sundhed. Der er også nogle urter med antiinflammatoriske egenskaber, der kan være kraftige smertestillende. En sådan urt er Kratom, som er en kraftig naturlig smertestillende middel, selvom den ikke er lovlig nogle steder. Andre steder kan Kratom købes over disk, i dagligvarebutikker.

Yoga

Mens der er mange stereotyper omkring yoga, er det vigtigt at komme forbi eventuelle negative stereotyper, der er forbundet med den, og kun fokusere på dens fordele. Yoga kan drastisk reducere mængden af stress, man oplever, og dette kan hjælpe med at modregne en positiv kædereaktion. Hvis du er mindre stresset, kan du få bedre søvn, hvis du får bedre søvn, kan din krop bedre bekæmpe sygdommen og helbrede skader.

Vitaminer

Et sted, du altid skal starte, når du behandler dine kroniske smerter er med en vitaminmangeltest. Dette kan hjælpe dig med at bestemme, hvilke vitaminer din krop mangler, og dette giver dig mulighed for at øge indtagelsen af disse vitaminer. Når din krop er korrekt udstyret til at håndtere stress, smerter og skader, er det langt mere sandsynligt, at det reducerer den samlede involverede helingstid. D-vitamin er en almindelig en, der tages for at hjælpe med at forbedre smertesymptomer. En anden er vitamin B12, som kan hjælpe med symptomer på smerter såsom følelsesløshed, irritabilitet og depression.

Behandling af smerter i Danmark

Ved at tage en forskellig tilgang er det langt mere sandsynligt, at man får succes, når man behandler deres smerter i Danmark. At have et smertestyringsregiment giver dig mulighed for metodisk at vurdere og behandle dine smertesymptomer. Dette kan betyde at bruge en blanding af vestlig medicin, læger og naturlige helbredelsesmidler. Jo flere værktøjer i dit smertebekæmpelsesarsenal, jo mere succes vil du sandsynligvis opleve.

Emil Storgaard

6 thoughts on “Hvordan styrer du din daglige liv med kronisk smerte?

 1. Peder Dalsgaard

  Jeg ved ikke, hvad der forårsager det, men jeg har konstant rygsmerter. Jeg har gjort alt fra at justere min kropsholdning til at tage ibuprofen dagligt for at lette den kedelige ømhed, men jeg ser ikke ud til at gøre noget ved det. Det føles som om det bare er noget, jeg bliver nødt til at tackle med resten af mit liv.

  Svar
 2. Thorvald Therkildsen

  På grund af en medfødt tilstand har jeg flere herniatede diske og har gennemgået to operationer. Den sidste operation var kompliceret, fordi en af diskene var forkalket. Jeg er altid øm og undertiden er smerterne crescendos til intens smerte. Jeg er begrænset i den fysiske aktivitet, jeg kan udføre, og er nødt til at have muskelafslappere et par gange om måneden samt medicinsk marihuana, mens jeg prøver at udføre min fysiorutine så ofte som muligt.

  Svar
 3. Gregers Duus

  Min kroniske smerter kommer fra svækkende hovedpine, de er ikke migræne, men de er mindst 9 på en skala fra 1-10. Jeg har på et tidspunkt haft den samme hovedpine i over 24 timer. Nogle gange gør sove det bedre, men undertiden vil sove forværre det, især hvis jeg tilfældigvis går i søvn i dagtimerne. Jeg er ikke sikker på, hvad disse hovedpine er fra, og mine læger er heller ikke. Normalt hjælper acetaminophen, men nogle gange er jeg bare nødt til at sidde i et mørkt stille rum, indtil det går væk. Jeg finder også ud af, at massage nogle gange hjælper.

  Svar
 4. Lau Johannsen

  Jeg beskæftiger mig med kroniske og svære allergier, jeg kan ikke gå udenfor i efteråret uden at bryde ned i brændende bikuber, der dækker hele min krop. Jeg administrerer det med medicin og inhalatorer, jeg har behandlet det mest i mit voksne liv.

  Svar
 5. Bernt Jensen

  Jeg har behandlet multipel sklerose på grund af komplikationer, der opstod som et direkte resultat af skader, jeg blev udsat for i min ungdom. Da jeg var blevet ældre, er mængden af smerte, som disse komplikationer har forårsaget mig, næsten uudholdelig. I det meste af dagen lægger jeg i sengen og søger afhjælpning uden håb. Jeg har også fire forskellige smertemedicin som et resultat af mine uudholdelige smerter.

  Svar
 6. Sophus Johannesen

  Jeg oplever næsten ikke-stoppende smerter gennem min mave-tarmkanal. Det gør ondt en god del af tiden, men især efter at jeg spiser. Nogle gange efter at jeg spiser, oplever jeg smerter gennem hele fordøjelsesprocessen, fra mave til tyktarm. Jeg tager en lille mængde smertestillende dagligt for at håndtere, men de bliver ineffektive med tiden. Mine læger tøver også med at ordinere flere eller forskellige slags opioider. Jeg prøver alt fra træning til yoga til akupunktur for at hjælpe med at styre andet end medicin, men til ringe effekt. Jeg ville ønske, at mine læger var mere proaktive med at håndtere mine smerter, men de ser i øjeblikket ikke ud til at pleje for meget.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *