Hvad du har brug for at vide om helvedesild og dit nyfødte

Hvordan Man Beskytter Mod Fangst

Hvad er Herpes Zoster, og hvordan behandles det

Herpes zoster er en seksuelt overført sygdom, der er almindelig rundt om i verden. Hvis du ikke har hørt om herpes zoster, har du måske hørt om dets alternative navn, helvedesild. Du spekulerer måske på nøjagtigt, hvad herpes zoster er, og det enkle svar på det er en almindelig virusinfektion. Herpes zoster er en virus, der inficerer nerverne og skaber et smertefuldt udslæt af små blemmer. Dette udslæt kan vises på næsten enhver del af kroppen. selv efter udslæt heler, er smerten måske resterende og dvæler i måneder. Det er ikke noget, du vil have, så vi taler om nogle af de bedste måder at undgå at få herpes zoster i.

Helvedesild

Herpes zoster også kendt som helvedesild er en almindelig virusinfektion, der kan påvirke alle fra de unge til de gamle. En interessant kendsgerning om herpes zoster er, at mennesker, der har haft hønsehauks, faktisk har herpes zoster. Selvom de ikke har nogen udadvendte symptomer, forbliver herpes zoster i dvale og aktiveres, når skoldkoppervirus også er aktiveret. Mennesker med immunforsvar, der kæmper, har vi svært ved med herpes zoster. Børn, der har fået vandkopper før en alder af alder, har også en ekstrem risiko for herpes zoster. Undertiden kan børn også blive påvirket i en meget ung alder, hvis deres mødre fik en vandkopper i det senere stadium af deres graviditet.

Herpes zoster er global

Herpes zoster er relativt almindelig og er ikke begrænset til nogen bestemt del af kloden. Selvom herpes zoster er mere almindelig i visse regioner end andre. Regioner, hvor der ikke er god infrastruktur, rindende vand og sundhedsvæsenet risikerer mere at blive smittet med herpes zoster og skoldkopper. De fleste mennesker kan huske, om de har haft skoldkopper eller ikke på grund af sygdommens art. Årsagen til at det skiller sig ud blandt de fleste menneskers erindringer, selvom det skete i en ung alder, er fordi vandkopper skaber meget små røde koger over hele kroppen. Disse små røde prikker bliver kløende og er pinlige, og der er ingen måde at skjule dem på. De vises ofte på ansigt, hænder og arme.

Overfølsomhed

Hvis du tror, du muligvis har herpes zoster, her er nogle af de tegn, du skal kigge efter. Hvis du lider af overfølsomhed i huden, kan du have herpes zoster. Hvis du har et udslæt, der ikke går væk efter 5 dage og har små prikker, er det også muligt, at du har herpes zoster. I mere alvorlige tilfælde kan blærer blive gule og vil ofte efterlade små ar. Hvis der behandles korrekt, kan herpes zosterudslæt forsvinde på så lidt som syv dage. Et andet fortællende tegn på herpes zoster i modsætning til en anden type udslæt er, at herpes zoster typisk er begrænset til den ene side af kroppen. Sørg for at konsultere din læge, hvis du oplever nogen af disse symptomer, selvom du ikke er sikker på, at det er værd at dobbeltkontrol bare for at være sikker.

Hvordan det behandles

Da børn også kan være herpes zoster, er det vigtigt at være på udkig efter og tage forholdsregler, som det ikke spreder sig. Hvis du kan spore herpes zoster, er her, hvad du kan forvente, når det kommer til behandling. Herpes zoster behandles vidt med en oral medicin. Denne orale medicin kaldes acyclovir. Du kan endda behandle din herpes zoster derhjemme, når du får medicinen. Det skal påføres generøst på det berørte område flere gange om dagen. Når du er hjemme, skal du være sikker på, at du ikke ridser udslettet og gør det værre. At skrabe mig har det godt på kort sigt, men på lang sigt vil det udslæt blive værre og muligvis endda efterlade ar.

Lindring af smerten

En anden måde vi behandler herpes zoster med er ved at lægge en våd vaskeklud over blisterne i 15 til 20 minutter om dagen, når de bliver smertefulde. Den våde vaskeklud kan hjælpe med at lindre og fugte de tørre og berørte områder, hvor blister prøver at danne. Sørg også for, at du regelmæssigt vasker området med rent vand og en mild desinfektionssæbe. Så længe du laver disse ting, bør herpes zoster forsvinde i løbet af 7 til 14 dage.

Emil Storgaard

10 thoughts on “Hvad du har brug for at vide om helvedesild og dit nyfødte

 1. Thorbjorn Sommer

  en patient, der er diagnosticeret med herpes på grund af utroskap i starten af forholdet. ved hjælp af medicin har jeg heldigvis været i stand til at mindske virkningen af sygdommen.

  Svar
 2. Niklas Dahl

  Hepes Zoster lægger virkelig en pris på mit liv. Jeg har flere udbrud hvert år, og jeg har stadig ikke fundet en medicin, der kan holde dem permanent under kontrol.

  Svar
 3. Aske Vestergaard

  For nylig er min fætter begyndt at bryde ud med små pletter med tør hud over hele huden. Til tider kan det blive betændt og kan være meget smertefuldt. Hun antog, at det var eksem i starten, da det er så almindeligt. Men efter at have vist vores tante, der er RN, fortalte hun, at hun troede, at min fætter havde helvedesild. Efter at min fætter gjorde noget research, så hun, at hendes pletter var meget lig med helvedesild, og fordi hendes inficerede pletter virkelig gjorde ondt, var hun i stand til dybest set at diagnosticere, det var det, hun havde. Hun så også, mens hun gjorde sin undersøgelse, at det at have helvedesild er almindeligt hos mennesker, der har haft skoldkopper. Hun har ar over hele sin krop fra at have skoldkopper som barn, så hun følte, at det bedste, hun kunne gøre på dette tidspunkt, ville være at aftale en aftale med sin primære læge for at blive behandlet fra hendes herpes zoster.

  Svar
 4. Boye Thorup

  Min mor har haft denne tilstand i årevis. Hun har normalt en flair op hver 12. til 18 måneder. Som en 80 år gammel kvinde, der allerede har andre sundhedsmæssige problemer, er dette meget ødelæggende for hende.

  Svar
 5. Georg Kjeldsen

  Jeg skal virkelig overvåge mit helbred dagligt. Denne belastning har været hård for mig og min familie. Der er flere medicin, der skal tages såvel som flere lægerbesøg hver par uger. Forhåbentlig er slutresultatet godt. Jeg har lyst til en byrde for mine venner og familie.

  Svar
 6. Borge Michaelsen

  Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde kom ned med skoldkopper som barn, men jeg endte med at få Herpes Zoster som voksen, så jeg må have haft skoldkopper på noget pointt! Det er den mest ubehagelige følelse at være dækket af det udslæt, men jeg brugte en mængde cremer, og det så ud til at skære ned på forekomsten. Han (Jacob) er her sovende.

  Svar
 7. Asger Bech

  Jeg blev overrasket og flov da jeg fik diagnosen Herpes Zoster. Det var den sidste ting, jeg forventede at få, og det er ikke den type ting, der bare forsvinder natten over. Efter at have holdt det hele inde, kom jeg med i en supportgruppe. Vi mødes personligt af og til, men jeg lærte meget ved at gå online i vores private chatgruppe.

  Svar
 8. Nichlas Norgaard

  Denne mand lider af herpes zoster, en frygtelig udslætstilstand, også kendt som helvedesild. Helvedesild kan også være meget smertefuldt. Det har påvirket hans seksuelle forhold til hans kone. Han havde det dårligt i mange år, da hans tilstand blev bedre. I det forløbne år forværredes imidlertid tilstanden igen. Han tog skridt, selvom det ikke siger, hvad disse skridt var, for at blive bedre efter at have lidt lidelse igen. Han fandt en løsning på egen hånd uden læge og lever forhåbentlig et normalt liv nu.

  Svar
 9. Carsten Daugaard

  Alt, hvad jeg kan sige om Herpes Zoster, er, at det er forfærdeligt. Jeg har haft det i fire år nu, og det kommer og går. Nogle gange gider det ikke, og andre gange, når det blusser op, er uhyggeligt smertefuldt. Udslæt og blemmer er meget irriterende. For nylig har jeg fundet en ny måde at håndtere Herpes Zoster på. Nu har mit liv ændret sig, denne gang til det bedre.

  Svar
 10. Fritz Laustsen

  Jeg har lige fundet ud af, at jeg har Herpes Zoster. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal fortælle det til min kone, fordi hun bliver så meget vred. Jeg føler mig virkelig dårlig, at dette er sket, men jeg gætter på, at det er, hvad det er, og nu sidder jeg fast ved at finde en kur. Ønsk mig held og lykke på min rejse for at finde den kur, som jeg vil fortælle, at min kone er en forretningsrejse.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *